onsdag 21. april 2010

3 uker

Fra 3 uker og 0 dager til 3 uker og 6 dager av svangerskapet.
Lengde: 0,5 mm












OM BARNET
Embryoet er i begynnelsen av denne uken én uke gammelt. Nå begynner morkaken å dannes. Grunnlag for plommesekk formes også – denne ser ut som en liten ballong og produserer senere barnets første blodceller. Den forsvinner når barnet klarer det selv om ikke så mange uker. De ytterste cellene i blastocysten – dem som skal bli til morkaken – graver seg stadig lenger inn i livmorslimhinnen. Selv om det som skal bli barnet fremdeles kun er en flat plate bestående av to cellelag, forbindes den med morkaken med en liten stilk. Denne stilken blir senere til navlestrengen, og om noen uker kan næringsstoffer fra morens blodomløp gå over til barnet gjennom den.

TIL MOR
Du er gravid, men vet det nok ikke ennå. Ikke vil det vise på graviditetstesten heller. Men kroppen din får i løpet av uken vite at egget har festet seg i livmoren. Da sender barnet ut et signal i form av et hormon som heter hCG, som er det som måles på graviditetestester. I begynnelsen er det ikke så store mengder som finnes i moren, og det kan derfor gå litt tid før graviditetstesten vil gi deg den endelige, fantastiske svaret! Som en hovedregel skal du kunne finne det ut omkring det tidspunktet du forventer neste menstruasjon, altså når fire uker av svangerskapet er gått.

Tror du at det er noe der inne? Noen kvinner føler det på seg når de er blitt gravide. Andre melder om en metallsmak i munnen allerede før de venter neste menstruasjon. Du venter kanskje i spenning på om det blir en positiv graviditetstest denne gangen. De fleste er likevel lykkelig uvitende om at det utrolige som skjer inni dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar