fredag 9. juli 2010

15 uker

Fra 15 uker og 0 dager til 15 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 100 g
CRL: 10 cm
Full lengde: 12 cm

OM BARNET
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 13 uker gammelt. Kroppen vokser i kjempefart. Beina blir lengre samtidig som skjelettet hardner. Musklene blir også sterkere slik at du snart vil kunne kjenne de livlige bevegelsene.
Denne uken når ørene nesten sin endelige plassering på hodet og er tydelig synlige. Øynene har vært rettet fremover og plassert i flere uker allerede. Nå ser den lille ut som en miniatyr-menneskebaby. Men huden er nesten gjennomsiktig, så alle blodårene skinner gjennom. Små dunhår kalt lanugo formes og vil dekke hele kroppen frem mot fødselen.

TIL MOR
Det kan komme mye ut av et godt måltid!
Mat er ikke bare næringsstoffer, men også en viktig kilde til daglig nytelse og sanselige opplevelser. Nå som du føler at du vender tilbake til "den gamle jenta" (hvis du noen gang blir den gamle jenta da), kan det være lurt å se på hva du faktisk spiser i løpet av en dag.
Dessverre er det ofte liten tid i hverdagen til å tilberede mat av friske råstoffer. Men, det er det dere trenger nå. Som du sikkert vet, har ferske råvarer et helt annet næringsinnhold enn ferdigprodusert og halvfabrikert mat. Kanskje er dette tiden da dere for alvor går inn for å få til et kosthold som dere vil bli fornøyd med? Passasjeren om bord er prisgitt det som blir servert.
Ønsker du å prate litt med jordmor om hvilken type mat som inneholder de næringsstoffene du trenger mest av, vil hun være behjelpelig.
Opplever du at det blir liten tid til "den gode samtalen" mellom deg og partneren din, kan jo gode måltider være en flott anledning til å bruke tid på hverandre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar